Spoznaj ekipo Wallflowers

Skupaj ustvarjamo od leta 2019.

Ekipa Wallflowers

Smo vsestranski kreativni ustvarjalci, ki sanjamo na veliko.

Vodja SEO + raziskav
Vodja vsebinskega marketinga + PR
Billy
Pisarniški zabavljač + crkljivček
Helene Jelenc
Vodja SEO + raziskav

Helene je neskončno radovedna američanka, ki sem pa tja še vedno poskrbi za salve smeha, medtem ko manevrira med ameriško in slovensko kulturo ter jezikom. Po magisteriju iz antropologije v ZDA je živela v Mehiki, Italiji in Veliki Britaniji, potem pa jo je ljubezen pripeljala v Slovenijo. Na obrobju Ljubljane ji poleg moža družbo delajo tudi mačka Gucci in štiri odpuljene kokoši.

Od leta 2012 je delovala kot samostojna podjetnica na različnih področjih. Pri raziskovalnih projektih je sodelovala kot svetovalka, lektorica in oblikovalka, na področju marketinga pa se je ukvarjala z besedilopisjem, optimizacijo spletnih strani in kulturnim svetovanjem.

Optimizacija spletnih strani jo je začela zanimati ob lansiranju lastnega popotniškega bloga. Raziskovala je, kako povečati promet na spletno stran brez klasičnega oglaševanja, po odkritju vseh prednosti in načinov optimizacije pa je od navdušenja začela to “veliko skrivnost interneta” preko brezplačnih delavnic deliti še z ostalimi.

Danes je Helene še vedno obsedena z optimizacijami spletnih strani, ki jih nadgrajuje tudi z njenim bogatim antropološkim znanjem. O uporabi antropoloških raziskovalnih medod pri optimizaciji spletnih strani je septembra 2021 predavala tudi na konferenci BrightonSEO.

Sandra Potisek
Vodja vsebinskega marketinga + PR

Sandra je vsestranska ustvarjalka vsebin in vedno “up to date” z najnovejšimi trendi na družbenih omrežjih. Z digitalnim marketingom se je spoznala že med študijem, ko je lansirala uspešen lepotni blog, YouTube kanal ter kasneje tudi spletno trgovino s kozmetiko.

Po študiju anglistike na Univerzi v Ljubljani se je leta 2014 preselila v London, kjer se je zaposlila pri agenciji Flipside PR. Za stranke kot so essence cosmetics, Boody in RevitaLash je vodila družbena omrežja, organizirala sodelovanja z vplivneži in skrbela za pojavnost znamk v vodilnih britanskih medijih. Kasneje se je pridružila ekipi znane britanske vplivnice kot producentka in ustvarjalka spletnih vsebin za polmilijonsko občinstvo modnih in lepotnih navdušenk.

Leta 2019 se je preselila nazaj domov v Slovenijo in z delom na področju digitalnega marketinga nadaljevala kot samostojna podjetnica. Strategije vsebinskega marketinga pa tudi same vsebine še danes ustvarja za številna podjetja – manjše znamke, startupe, večje trgovce pa tudi za prvega slovenskega samoroga.

Ko podjetjem ne pomaga pri nastopu na spletu, ponavadi raziskuje svet s fotoaparatom v roki ali pa se podi po trgovinah z notranjo opremo in sprehaja s svojima kužkoma. S Helene v Ljubljani redno organizirata tudi druženja kreativk in prirejata izobraževalne delavnice za naslednjo generacijo ustvarjalk.

Oddaj svoj email, prejmi insider nasvete.