Influencer Marketing

Kaj je influencer marketing?

Influencer marketing oziroma vplivnostni marketing je del marketinga na družbenih omrežjih, ki vključuje promocijo izdelkov ali storitev preko influencerjev oziroma ustvarjalcev vsebin. Ti imajo svojo, ustaljeno bazo sledilcev, strokovno znanje in družbeni vpliv v svoji niši.

Vplivni ustvarjalci vsebin promovirajo izdelke ali storitve na svojih profilih na socialnih omrežjih (Instagram, TikTok, YouTube…) ali blogu na avtentičen način., kar znamkam dovoljuje, da se posredno povežejo s skupnim ciljnim občinstvom.

Woman influencer selling clothes online

Prednosti influencer marketinga

  • Influencer marketing je za znamke eden najhitrejših in najcenejših načinov, da dosežejo ciljno občinstvo, povečajo prepoznavnost in prodajo.
  • Influencer marketing gradi zaupanje in poveča verodostojnost znamke — v primeru, da so sodelovanja z vplivneži avtentična.
  • Vsebine, ki jih ustvarijo vplivneži, so na družbenih omrežjih bolje sprejete in dosežejo večje število uporabnikov kot objave, ustvarjene s strani znamk.
  • Influencer marketing se lahko izkoristi tudi za pridobivanje vsebin ustvarjenih s strani uporabnikov (UGC vsebine), ki se jih kasneje reciklira tudi na profilih znamke. Te vrste vsebin so na družbenih omrežjih znamk najbolj učinkovite.
  • Influencer marketing je primeren za najrazličnejše marketinške budgete.
Hand holding jigsaw puzzles, Business partnership concept.

Influencer marketing pri Wallflower Studios

Pri Wallflower Studios organiziramo sodelovanja z vplivneži, ki so avtentični in ustvarjajo kvalitetne vsebine. Iz množice nano, mikro in makro vplivnežev identificiramo tiste, ki znamki ustrezajo tudi na podlagi vrednot in seveda ciljnega občinstva. Naša mreža influencerjev oziroma ustvarjalcev vsebin s področij turizma, kulinarike in življenjskega sloga sega tudi izven meja Slovenije. Tvoji znamki lahko pomagamo pri postavitvi strategije kampanje, identifikaciji primernih vplivnežev, vodenju kampanje in komunikaciji s talenti.

Družbena omrežja, na katerih še posebej radi delujemo

Instagram

Instagram feed in Instagram Stories sta dve različni zgodbi. Zate imamo strategije in vplivneže, ki ti bodo pomagali doseči tvoje ciljno občinstvo na obeh.

YouTube

Sodelovanja z vplivneži, ki ustvarjajo daljše, optimizirane video posnetke na platformi YouTube, so kot nalašč za znamke, ki iščejo dolgoročnejšo izpostavljenost.

TikTok

Na TikToku se skrivajo najbolj ustvarjalni umi. Ne zamudi trenutno visokega organskega dosega na platformi in skupaj s TikTok influencerji soustvarjaj najnovejše trende.

Niše, za katere smo specializirani

Turizem

Sodelovanja organiziramo s pravimi popotniškimi vplivneži. Takšnimi, ki si vzamejo čas za odkrivanje lokalne kulture in s svojimi sledilci delijo inspiracijske in uporabne informacije o znamenitostih, aktivnostih in nastanitvah. Ne samo najnovejšega modnega kosa med poziranjem pred fotogenično atrakcijo.

Kulinarika

Želiš promovirati svojo restavracijo? Povežemo te lahko s lokalnimi gurmani ali kulinaričnimi navdušenci izven naših meja.

Življenjski slog

Življenski slog je precej široko področje, vedar ti zagotavljamo, da vplivneže najdeš v še tako ozki niši. Pomagamo ti lahko identificirati optimalne platforme in ustvarjalce vsebin, ki bodo primerni za avtentično promocijo tvojega izdelka ali storitve.

Naš pristop

Naš pristop zagotavlja kakovost od začetka do konca. Vsaka stranka je deležna celotne palete našega strokovnega znanja.

Video klic ali kavica v živo

Pogovor o ciljih in spoznavanje vaše znamke.

Strategija

Postavitev strategije za infleuncer marketing kampanjo in identifikacija primernih vplivnežev za sodelovanje.

Vzpostavljanje sodelovanj

Vzpostavljanje sodelovanj s primernimi vplivneži oziroma ustvarjalci vsebin, usklajevanje konceptov in izvedbe v okviru določenega budgeta.

Vodenje kampanje

Komunikacija z vplivneži in zagotavljanje, da so vsebine objavljene po dogovoru.

Analiza in poročanje

Analiza uspešnosti kampanje in poročanje o rezultatih.

Rezerviraj svoj termin za sestanek.

Pogosta vprašanja o storitvah influencer marketinga

Kaj počnejo agencije za influencer marketing?

Agencije, ki se ukvarjajo z vplivnostnim marketingom, lahko v imenu znamke oblikujejo in vodijo kampanje influencer marketinga od začetka do konca, ali pa samo poskrbijo za identifikacijo primernih vplivnežev in vspostavijo avtentična sodelovanja, primerna za ciljno občinstvo znamke.

Kaj je influencer marketing na družbenih omrežjih?

Influencer marketing se lahko izvaja tudi izven družbenih omrežij, vendar večji del vplivnostnega marketinga poteka ravno na družbenih omrežjih, kjer preko svojih profilov na Instagramu, TikToku, YouTubu, itd. vplivneži promovirajo izdelke ali storitve. Avtentična sodelovanja z vplivneži znamkam ponujajo priložnost, da hitro dosežejo ciljno občinstvo, ki si ga delijo z influencerji.

Je influencer marketing učinkovit?

Influencer marketing sledi načelom oglaševanja od ust do ust, ki je še vedno izjemno učinkovito. Influencerji oziroma ustvarjalci vsebin imajo sledilce, ki jim zaupajo in upoštevajo njihove nasvete. Preko infleuncerjev znamke tako lahko povečajo svojo prepoznavnost in kredibilnost.

Je influencer marketing drag?

Influencer marketing ni nujno drag. Makro influencerji (vplivneži z velikim številom sledilcev) za objave sicer lahko računajo precej velike zneske, kar pa ne velja za nano in mikro vplivneže. Sodelovanja z nano in mikro vplivneži so primerna tudi za manjše znamke z omejenim budgetom.

So sodelovanja z vplivneži etična?

Sodelovanja z vplivneži so etična, če so izvedena tako, kot morajo biti. Na žalost je danes ogromno sodelovanj, ki jih zasledimo na družbenih omrežjih, neetičnih. Nekateri influencerji promovirajo izdelke, ki jih sploh ne uporabljajo, ter tako zavajajo svoje sledilce in nenazadnje škodijo tudi ugledu same blagovne znamke. Nekateri promovirajo tudi aktivnosti, ki škodijo okolju, ali pa so nevarne. Zato je prava izbira vplivnežev res pomembna. Tako kot zasnova same kampanje.

Je influencer marketing že v zatonu?

Vplivnostni marketing niti slučajno ni v zatonu. Je še vedno v porastu in je dokazano eden izmed najbolj učinkovitih načinov promoviranja izdelkov in storitev. Samo lotiti se ga je treba pravilno — z vrednotami znamke, avtentičnostjo, ciljnim občinstvom, kratkoročnimi in dolgoročnimi cilji v mislih.